Jag har skrivit om saknad innan i dagboken på Darkside. Men saknaden är stor nu när Jessica är i norra delen av Sverige för att fira jul med sin familj. Nä, hon är ingen Norrläning. De är på skidresa. Däremot är hon en 08:a , men det är inget jag brukar berätta för folk här i Skåne. Fast man kan utnyttja det också.
”Ja, du vet… Jag dejtar en tjej… Jessica… Hur fin som helst. Hon är bara 20 år, men helt underbar.”
Här brukar ögonbrynen höjas och jag ser argumentet bubbla upp i hjärnan på min samtalspartner. Då slänger man in bomben.
”Ja, sen är hon en 08:a också.”
Resultatet låter sällan vänta på sig.
”Va fan sär du? E hon en nållåtta? Hur fan kan du?”  (Läs nu detta en gång till fast på bred skånska):
Visst funkar den finten bra för det mesta…

Ja, jag skojar bara (men lite sanning är det faktiskt…) 😉

Men det var saknad av den lilla 08:an jag skulle skriva.

Det är jobbigt att inte kunna vara nära och träffas. Så klart. Sen att hon är i backen och inte kontaktbar förstår jag. Men det uppväger hon med sköna sms och ett eller annat samtal under dagen. Sen har vi vår lilla stund på kvällen innan hon somnar. Små sköna samtal och mentala orgasmer. Älskar verkligen att höra hennes röst. Kan bli helt varm i magen när hon säger på sitt eget lilla snabba sätt ”jagälskardig!” (Kan du läsa detta på under 0,15 sekunder så är det ungefär den tid som Jessica säger det på också.)

Sen är det jobbigt att höra hennes röst, men inte kunna röra vid henne. Men som en god vän tröstande sa. Saknad är bra, då vet man om ens känslor är äkta. Så överlever jag till Jessica kommer hem så är nog mina känslor äkta (fast det vet jag redan att det är…). Och har inte hon raggat upp en skidlärare så är nog hennes känslor också äkta. 🙂

Jag hoppas att du inser att jag försöker skriva med mycket humor. Jag är på gott humör överlag (fast jag får panikkänslor inför julen!) och mår faktiskt bra. Läser mycket, slöar, är med min son, spelar TV-spel med honom och njuter av att vara ledig. Jag hade givetvis varit på ännu bättre humör om Jessica varit här. Men det är bara att acceptera läget och känna saknaden och göra det till en positiv känsla. Längtan är min partner för tillfället.

Panik inför julen då? Ja, har inte alla det? Stress, hysteri, kommersiellt jippo, och samma mat (nästan) som vid alla andra högtider. Jag skulle lätt kunna fira en alternativ jul. En god middag bestående av allt annat än julmat. Julklappar? Nej, men gärna att man ger någon en uppskattning genom ord och handling istället. Berätta varför just den personen är viktig för dig. Men visst ska butikerna också leva. Så fram med alla pengar och spendera dem på saker som ingen egentligen vill ha.

Ja jag är cynisk, men jag gillar inte julen! Har nog egentligen inte gjort det i mitt vuxna liv överhuvudtaget.