Pang – Del 3

Vad fan handlade detta om? Han satt kvar med luren i handen. Visst hade han förstått att hon var intelligent, men så jävla driftig? Hade han missbedömt henne så? Han tittade på klockan. Snart fem. Han hade tre timmar på sig innan han behövde ge sig iväg. Han hade nästan precis kommit hem från sitt jobb. Ja just det. Han hade redan ett jobb. Som marknadschef på ett grossistföretag inom verkstadsindustrin. Va fan skulle han göra nu? Duscha! Det var tvunget!

Han kände de varma strålarna skölja över nacken och ryggen. Han stod med ryggen mot duschmunstycket. Vattnet så varmt att det var på gränsen för vad han klarade av, men det hjälpte honom att tänka.

Vad ville hon med honom? Deras sista möte hade slutat med att hon, bokstavligen, hade slängt ut honom från sin lägenhet. För övrigt det enda stället där de hade träffats. Hon hade aldrig varit hemma hos honom. De hade varit ute och ätit några gånger och fikat en hel del på stan. Oftast hade de gått på något vegetariskt ställe eller något regnbågs-café. Det var nästan alltid hon som hade valt ställe. Det var nästan så han hade trott att hon var en lesbisk rödstrumpa men med tanke på hur mycket sex de hade haft så kan hon knappast varit lesbisk. Förmodligen bisexuell, men absolut inte lesbisk. Den enda gången som han hade bestämt ställe var just på den restaurang de skulle ses om ett par timmar. Konstigt att hon valde just den restaurangen. Hon hade ju sina egna favoriter där hon var känd. Alla kände henne vid hennes namn och hälsade med att pussa på henne. Fast det var kanske därför hon valde att inte träffas där, eftersom han tydligen skulle vara hemlig. Nu kände han irritationen växa igen, men samtidigt nyfikenheten. Han hatade känslan att hon höll på att få grepp om honom och han redan nu visste att han förmodligen kommer att hoppa på uppdraget. Han trodde inte att han skulle ha några större problem att få tjänstledigt från sitt ordinarie jobb. Åtminstone 2-3 månader. Och så länge ska det inte ta att göra en analys av situationen i ett företag. Detta hade han gjort innan. Nu slog det honom! Alla de gånger som hon hade lyssnat på honom med en lite lätt uttråkad min så hade hon faktiskt lyssnat. Han hade ju använt henne lite som ventil när han hade haft mycket på jobbet och behövde ventilera. Hon hade inte svarat honom utan bara lyssnat och kommit med lite ”Jaså”, ”Mmm”, ”Nähä” och sådana små kommentarer för att hålla hans monolog igång. Han trodde inte att hon hade lyssnat. Men faktum var att hon faktiskt lyssnat på honom och hade noterat att han var kunnig inom sitt område. Fan, hon var slipad. Han som alltid sett ner lite på henne för att hon var en slö och arbetslös slashas. För att hon inte jobbade som han gjorde. För att hon levde på samhället. Vilket förmodligen var helt fel. Hon behövde helt enkelt inte jobba! Hon hade så hon klarade sig och förmodligen mer därtill. Fan, vad fel man kunde ha om folk. Hon hade verkligen lurat honom! Eller hade hon? Han hade aldrig frågat henne något om hennes liv. Han visste att hennes föräldrar bodde en bit bort, typ i Norrland eller kanske rent av i Skåne eller något sådant. Hennes syster fanns i stan, men han hade aldrig träffat henne. Men han visste inte mer. Att inte berätta är inte samma sak som att ljuga. Att undanhålla sanningen är inte samma sak som att ljuga. Och han hade aldrig frågat henne! Han slog med handflatan i kaklen. Faaan, vad han kände sig dum! Hon visste förmodligen en hel del om honom. Han led ju av verbal inkontinens! Han älskade att höra sin egen röst och han berättade gärna om sitt liv.

Duschen gjorde inte mer nytta. Mer blöt än så här kunde han inte bli. Och inte renare heller. Han stängde av vattnet och sträckte sig efter badlakanet. Långsamt och metodiskt så torkade han sig och till sist så virade han badlakanet runt midjan. Han torkade bort imman från badrumsspegeln och tittade på sitt ansikte. Han hade ett välansat skägg. Behövde han raka sig? Egentligen inte. Han hade hoppat över det i morse, men det var helt ok. Stubben började precis synas, men han tog ändå fram rakgrejerna. På med rakkrämen och passade på att fixa håret samtidigt med lite mousse så att rakkrämen skulle få mjuka upp huden lite. Eller satte han mousse i skägget och rakkräm i håret? Han skrattade lite lätt åt sin egen tankspriddhet. Sakta och noggrant rakade han sig och kollade resultatet noga så att det var jämnt och snyggt. Han gillade sitt skägg. Han såg manlig ut i det och det gav honom ett visst mått av pondus också. Inte för att han behövde det. Han hade en naturlig pondus i sitt sätt att vara. Både självsäker och en bra självkänsla. Utåt sett! Inåt var det lite mer annorlunda. Dög han som han var? Var han tillräckligt duktig på sitt arbete? Kunde han inte prestera lite till? Ja, det gamla vanliga… Välkommen till Jantelagens underbara värld! Detta jävla arv från medeltiden!!!

Rakningen var klar. Han kollade resultatet i spegeln. Han var nöjd med båda rakningen och håret. Han såg bra ut, tyckte han själv. Han hade inga större problem att få tjejer heller. Men han hade inte lyckats hitta Henne med stort H. Det var inget som han sörjde för i och för sig. Han hade haft sin beskärda del av tjejer och kunde nog skryta med att han var ganska så duktig älskare. Det var egentligen hans hobby. Sex var något viktigt och centralt i hans liv. Precis som för så många andra. Kanske var det så att hans religiösa uppväxt hade påverkat honom att utforska och utveckla sin sexualitet. Han visste inte säkert, men han kunde ibland ha dåligt samvete när han tänkte på sina eskapader. Men än så länge hade inte Gud straffat honom. Eller hade han? Ingen Henne med stort H… Kunde det vara så att det var hans straff? Att vara för evigt fördömd att leva ensam och bara ha korta, tillfälliga förhållande?