Jag ska som sagt vara med i Fråga Olle. Så tyckte det att det kunde vara bra att informera de nära och kära så det vet om det. Mina föräldrar är väl de som vet minst om minst om min sexuella läggning. Kanske mest för att det är inget som jag vill och eller haft behov att prata med dem om.

Jag berättade för dem i dag när de var och hälsade på att jag ska vara med i Fråga Olle på Kanal 5. Min far frågade (såklart), ”vad är det för program?” Och min mor sa ”jaså”.

Jag förklarade för min far att det är ett TV-program med sexualinformation. Ett av de få som inte försöker vinkla eller lägga några värderingar i det som de diskuterar eller informerar om.

Min far växla till min mors ”jaså”. Och min mor kom på den underbara, och väntade, frågan; ”Varför ska du vara med där?”

Fick förklarat att de hittat mig via min blogg och att jag ska vara där i egenskap av sadist.

Lite tyst (typ 2 min)….

Sen sa min mor… ”Har du alltid varit sådan?”

Jag svarade att ja, förmodligen… Men jag har inte alltid haft ett ord på det. Det har inte kommit förrän på de senaste åren i mitt liv.

Min mors reaktion var inte riktigt vad jag hade väntat mig…

”Så det är därför du bytade flickvän så ofta när du var ung?”

En ljudlig suck från mig och ett tålmodigt… ”Nej mamma, det var inte därför. Det var för att jag var 13 – 17 år när jag hade ”flickvänner” och bodde hemma. Det är nog ganska så normalt att man hinner med några stycken då…”

Sen gjorde jag en snabb referenslista till henne;
12 år som gift, innan dess 10 år som sambo. Innan dess två förhållande som varade i ca 1 år styck då jag var mellan 18-20 år. Sen ett gäng kortvariga förhållande innan jag blev 18.
Så illa är väl inte det. Men det är klart. Ser man till mina föräldrar så träffades de när de var runt 20 och är fortfarande tillsammans efter 47 år.

Men det var kul att se kugghjulen snurra i min mors skalle. Min far är lite coolare. Han bara höll kvar till sitt ”jaså” och kommer komma tillbaka sen med frågor när han och jag är ensamma. Då har han hunnit fundera och då kommer han säga vad han tycker och tänker och sen är det bra med det. Han dömer inte. Min mor kan vara liiiite mer dömande. 🙂

Men nu är det väl bara resten av släkten kvar på min mors sida som jag skulle behöva komma ut för… Men tror det löser sig med automatik. Ger det max en vecka sen har min mor pratat med mina mostrar så är den biten löst. 🙂 Vill se min frireligiösa mosters min… 🙂 Min andra moster säger nog bara något i typ med… ”Jaha, kul för honom.” Sen är det bra med det. Älskar min ”Mott Fia”. 🙂