Piska skiten ur julen!

Jag är inte den största fantasten av julen. Jag ska väl inte dra det så långt som att jag hatar julen. Men allt runt den. Jösses vilken hysteri. Kommersiellt mög (skånska för skit)!

Jag gillar tanken att umgås med nära och kära. Jag gillar tanken på att ge mina barn och syskonbarn julklappar. Jag gillar tanken på att äta god mat med släkten. Jag gillar tanken på att sitta och prata och ha trevligt efter maten, medan man rappar lite lätt av att man ätit lite för mycket av sillen. Jag gillar tanken på min son och hans kusiners tjat om att vi ska börja öppna julklapparna. Se deras förväntansfulla ögon. Det är jul för mig!!!

Däremot!!!

  • Jag ogillar tanken på att köpa julklappar till någon som har allt! Fan vet om det inte blir SOS Barnbyar för hela slanten till de vuxna i år! Byta pengar är bara idioti!
  • Av någon anledning får jag en enorm lust att piska skiten ur alla som ropar ”God Jul!” i tid och otid.
  • Nästa expedit som vägrar slå in ett paket med hänvisningen att de inte hinner med det under julen (när jag är ensam kund i butiken) och sen avslutar det hela med att säga ”God Jul!” kommer att bli straffknullad utan förvarning!
  •  ”Varsågod, en pepparkaka för att komma i julstämning?” – Pepparkakor är gott! Men inte fan när de stått framme i en butik i flera timmar. Får jag en torr pepparkaka till i en butik så tror jag att jag kommer använda den för att köra ner den i halsen på den som erbjuder mig den! För att sen trycka ner den lite extra med kuken! Bara för att vara säker på att den kommer tillräckligt långt ner!
  • Nästa idiot som säger ”Ja, vad fint! Det snöar!” när det är plusgrader ute! Den kommer att få en gag och bindas upp i mitt tak och bli piskad tills den lovar att aldrig mer säga så när det är plusgrader ute! Vilken idiot som helst vet att det blir bara slask av det!! Vi bor i Skåne! Är det inte minst 10 minus ute så finns det inte en chans i helvete att snön ligger kvar.

Stor chans att denna lista fylls på innan julhelvetet är över och jag har klarat av alla jäkla måsten som innefattar att handla julklappar!

Några kommentarer på det?

Bloggar etiketter: , ,

Tags: , ,

About Roger